GC 4 is dit jaar in zijn klasse een van de degradatiekandidaten. Op rating zijn we een van de zwakste teams. Dan is het zaak te scoren tegen de andere zwakke broeders en liefst een puntje me te snaaien tegen de sterke broeders. De vorige ronde faalde we in het zicht van de finish (bestaat er zoiets als kansrijk verliezen?). 
Afgelopen zaterdag moesten we tegen de allerzwakste broeder uit de klasse: HSC-Stork. Dit team had 1 bordpunt uit de voorgaande twee wedstrijden. Stork was dus al behoorlijk beurs gespeeld en we waren favoriet, maar dat laatste zegt niet zoveel. Het moet nog wel gebeuren achter het bord. Gelukkig gebeurde het ook. Ik behandel de partijen op bord volgorde
Voor een verslag van de tegenstander zie HIER.

Bord 1 Fred Sluzewski –  Wouter Lardinois
Fred kwam met zwart prettig uit de opening. Hij won middels een penning op de d-lijn materiaal. Daarna was het eigenlijk snel gebeurd.

Bord 2 Henk ten Doeschate – Sjaak Piest
Op bord 2 stond Henk naar mijn gevoel steeds wat beter, maar het was de vraag of hij erdoor kon komen. Gezien de voorsprong die we op de lagere borden namen nam Henk genoegen met remise.

Bord 3 Taco vd Poel – Han Kuik
Ondergetekende speelde op bord 3 een boeiende partij. Mijn tegenstander speelde principieel tegen een ietwat dubieuze opstelling van me. Gelukkig kwamen er daarna wat rustige zetten en bereikte ik gelijkspel.  In de daarop volgende fase meende we beide beter te staan. Ik weigerde 2 remise aanboden en we belanden in een tijdnoodfase. Daar offerde mijn tegenstander een stuk voor aanval. We miste beide een keer de winst en het werd remise.

Bord 4 Henk Bosveld – Riksuurmond
Henk B kwam prettig uit de opening en leek met kleine middelen te gaan winnen. Hij wikkelde af naar een zeer prettige stelling maar zoals hij zelf zei toen zag hij het niet meer en zijn tegenstander schoof nog naar remise.

Bord 5 Reno Emerencia – Thomas Hummel
Reno’s partij heb ik niet goed gevolgd. Het was weer een complexe partij met met lang veel stukken op het bord. Kennelijk deed Reno het beter want hij won.

Bord 6 Lucia Brandenburg –  Regobert Eijkelkamp
Lucia koos voor een positionele behandeling van en Draak. Won ergens een kwaliteit en schoof het uit.

Bord 7 Frans Vermeulen – Johny Hampsink
Frams kreeg een fantasie opstelling tegen zich, psychologisch een slechte keus want Frans is op zijn sterkst in fantasie stellingen. Met rustige middelen meende ik steeds een voordeel te zien, maar zo liep het niet ergens verloor Frans.

Bord 8 Egbert Huizinga – Anton ter Horst
Egbert is bezig aan een sterk seizoen. Weer een partij waar de tegenstander met kleine middelen onder druk werd gezet. Niet meteen dodelijk maar ook niet leuk. Ergens bezweek de tegenstander en won Egbert

5½-2½, een duidelijke winst.
Nu laten zien dat we dit ook tegen de sterke jongens kunnen.

T Groninger Combinatie 4 1897 HSC-Stork 1816
1. Fred Sluzewski 1931 Wouter Lardinois 1877 1 0
2. Henk ten Doeschate 1961 Sjaak Piest 1931 ½ ½
3. Taco van de Poel 1923 Han Kuik 1867 ½ ½
4. Henk Bosveld 1930 Rik Suurmond 1842 ½ ½
5. Reno Emerencia 1932 Thomas Hummel 1858 1 0
6. Lucia Brandenburg 1861 Regobert Eijkelkamp 1871 1 0
7. Frans Vermeulen 1777 Johnny Hampsink 1660 0 1
8. Egbert Huizinga 1860 Anton ter Horst 1620 1 0