van onze parttime komkommerverslaggever Putski

“Een gestopte schaker die schaken bovendien openlijk tot stom rotspel heeft verklaard tegen een gewezen voorzitter annex vleesgeworden moedervloek….verkoop dat maar eens” zucht schaker/bioloog Edwin Zuiderweg na de zoveelste afwijzingsbrief. “Toch leek het me om schaakclub-Groningen-historische reden best een mooi affiche.” Vanaf oktober zal op iedere tweede donderdag van de maand een partij worden gespeeld in de tweekamp Krijnen-Meeuwsen. De bedoeling was om de degens te laten kruisen om een leuke prijzenpot. In die kabel dreigt nu een flinke kink te komen. “Dat de NAM andere zaken aan zijn hoofd heeft, snap ik nog wel”, aldus hoofd sponsor-finding Zuiderweg. “Voor de grap had ik in de brief naar hen gezet dat het zeker een thrilling evenement zou worden en dat er geheid schokkende zetten op het bord zouden komen. Kon men niet om lachen, nee. Maar ook Gasterra, Niemeijer, de BAM, Philips, alle zeiden ze zeer resoluut ‘geen stuiver’, dat had ik niet verwacht.”
De match gaat sowieso door, maar waarschijnlijk om des keizers baard zoals dat dan heet. Zuiderweg: “Wellicht bak ik nog een appeltaart. En misschien dat iemand een of twee schaakboeken kan missen. Meer wordt het echt niet. Heel teleurstellend.”
Donderdag 8 oktober, des avonds om 8 uur, is het zover. Plaats van handeling zal het Jannes-van-der-Wal-denksportcentrum zijn en de toegang is gratis. Met de live-verslaglegging op internet is Zuiderweg nog bezig, maar ook dat loopt stroef. “En Gert Ligterink komt ook geen commentaar geven als er geen budget is. Dat kan ik intussen ook al melden.”
Wim en Michiel hadden er meer van verwacht
Wim en Michiel hadden er meer van verwacht